Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå skal fotballpiratene tas

Film, musikk, spill og TV-programmer har lenge blitt lastet ned fra nettet. Nå er det fotballens tur. Premier League vil sparke piratene bort.

Engelske Premier League har sendt ut brev fra sine advokater til pirater rundt om i verden for å fjerne fotballsendinger som kan lastes ned fra nettet. En rekke nettsteder skal ha blitt lagt ned som følge av disse brevene.

Vurderer rettssak

Det holder tydeligvis ikke og nå vurderer Premier League hvorvidt de skal gå til sak mot en pirat for å «skape presedens og sette et eksempel». Talsmann for Premier League, Dan Johnson, hevder piratene skader TV-rettighetsavtalene for fotballen.

At de er interessert i beskytte disse avtalene er kanskje ikke så merkelig siden Sky betaler over 1,02 milliarder pund (12 milliarder kroner), BBC betaler 105 millioner pund (1,24 milliarder kroner) og utenlandske kanaler betaler til sammen 320 millioner pund (3,77 milliarder kroner) for rettighetene til å vise Premier League.

– Dette har ingenting med kostnader å gjøre. Det har med loven og prinsipper å gjøre. Vi har en plikt til å beskytte disse rettighetene, hevder Johnson.

Kilde: BBC News

Stikkord: fildeling, internett