Hopp til navigasjon Hopp til innhold

N-Gage-spill på andre mobiler

Nå går det mot at flere avanserte Nokia-mobiler vil kunne benytte spillene fra Nokias N-Gage-plattform.

Nokia N-Gage QD
Under spillmessen E3 som foregår i Los Angeles har Nokia blitt stilt litt i bakleksa av de nye konsollene Xbox 360, PlayStation 3 og Nintendo Revolution. Men finnene har også sitt å tilby, for nå skal nemlig N-Gage-plattformen utvides.

Ny løsning

Nokia har nemlig ikke avsluttet sin spillflørt N-Gage bare fordi håndholdte konsoller som Nintendo DS og Sony PlayStation Portable (PSP) har dukket opp. De vil nå i stedet gjøre det mulig å benytte N-Gage-spill på flere Nokia-mobiler.

Selskapet skal nemlig lansere en ny løsning for mobilspill med bedre 3D-grafikk og enklere søk, kjøp og installasjon av spillene. Alle spillene som vil være tilgengelig via den nye løsningen fra Nokia vil åpne opp for multiplayer-muligheter via N-Gage Arena.

Det er ikke helt klart hvordan den nye løsningen vil fungere i forhold til allerede eksisterende spill. Nokia åpner imidlertid for at en rekke av mobilene fra selskapet vil støtte løsningen.

Ny N-Gage?

Nokia planlegger å slippe de første smarttelefonene som støtter den nye mobilspilløsningen i løpet av første halvdel av 2006. Det er ikke kjent om Nokia vil slutte å lage dedikerte N-Gage-modeller på grunn av den økte støtten.

I dag kan det være mye jobb for utviklere å lage spill til alle de forskjellige telefonene på markedet. Nokia skal imidlertid lansere utviklingsverktøy som skal forenkle denne jobben. De første verktøyene er ventet å dukke opp rett før jul i år.

Stikkord: Mobil, spilltester