Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Brudd i DVD-samtaler

De to japanske elektronikkgigantene Sony og Toshiba ser likevel ikke ut til å bli enige om en felles standard for framtidas DVD-avløser.

Blu-ray
I pinsehelga ble det fullt sammenbrudd i samtalene mellom de to partene, som innledningsvis tok sikte på å utvikle en felles standard for DVD-platens avløser.

Hollywood mot IT-bransjen

Toshiba har med sin HD-DVD standard klart å få med seg tunge aktører i Hollywood, og har fått godkjent-stempel fra DVD Forum. Med på laget har de brorparten av japanske fabrikanter av underholdningselektronikk, med Panasonic i spissen.

Mens Sony med sin Blu-ray har fått med seg brorparten av IT-bransjen, med Dell, HP og Apple i spissen. Samt det europeiske storkonsernet Philips. Microsoft har ett bein i begge leire, og avventer situasjonen med hensyn til hva de vil støtte i det nye operativsystemet Longhorn.

Separae møter

Dette er en ulykkelig situasjon for bransjen, både på software- og hardware-siden. De fleste er derfor interessert i en felles løsning som alle kan enes om.

Slik ser det nå ikke ut til å bli. Etter sammenbruddet i samtalene mellom de to selskapene ble det i Tokyo avholdt separate møter i de to organisasjonene Blu-ray Disc Association og HD DVD Promotion Group. Oppmøtet var upåklagelig – 230 delegater fra 80 elskpser på Blu-ray siden, og 120 deltaker fra 64 selskaper i HD-DVD leiren.

Alt håp er likevel ikke ute for en felles standard. Begge organisasjonene har signalisert at de vil fortsette samtalene, og toppsjefene i Sony og Toshiba skal allerede denne uka møtes på ny.

Kilde:
EETimes

Stikkord: lydogbilde