Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Star Wars: Episode III

Om få dager kommer avslutningen av Star Wars-sagaen på kino. Vi har derfor testet spillet basert på Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith.

Overraskende nok har George Lucas latt spillet basert på filmen Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith bli sluppet før selve filmen. Dette betyr at de som ikke vil vite noe om handlingen i filmen bør holde seg langt unna dette spillet til etter de har sett filmen.

Kronologisk spill

Vi skal selvsagt ikke røpe noe av handlingen her, bortsett fra det man kjenner fra før – nemlig at lille, usjarmerende Anakin Skywalker skal utvikle seg til å ble den store, fryktinngytende og kule Darth Vader.

For dette spillet følger filmen mer eller mindre kronologisk, selvsagt med en del av de viktigste scenene klippet bort. Man får også en rekke filmklipp som vi er redd vil ødelegge litt av spenningen før verdenspremieren på onsdag.

Irriterende Anakin

Her ligger også litt av problemet med dette spillet, for stemmene som er brukt i spillet virker bare helt utrolig uinspirerte (det er ikke Hayden Christensen og Ewan McGregor som er brukt til dett).

Man får mest lyst til å kline til Anakin hver gang han åpner munnen, noe han gjør mer eller mindre hele tiden. De skal riktignok ha det for at de har klart å lage Anakin like irriterende som det Hayden Christensen har klart i filmene, men det er ikke noe positiv opplevelse.

Alt dette er uansett veldig synd siden resten av lyden er veldig bra, spesielt soundtracket skaper en god Star Wars-stemning.

Bra cutscenes

Grafikken er vel det spillet er best på. For bakgrunner, detaljer og animasjoner er bra, selv om vi har sett bedre i andre spill. Under selve spillets gang er også cutscenes brukt på en flott måte som lager en veldig flytende følelse i spillet.

Faktisk kunne vi faktisk tenkt oss at spillet hadde hoppet over bruk av filmklippene, siden dette egentlig bare ødelegger flyten i spillet. Men da hadde det nok blitt ramaskrik fra fansen.

Her ser du skjermbilder fra Star Wars: Episode III Revenge of the Sith

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Engasjerer ikke

Star Wars: Episode III er en actionfylt, men meget enkel affære. Kun en håndfull timer med spilling kreves for å runde det, og det byr ikke på mye hodebry. Et forsøk på å legge inn rollespillelementer (man får poeng for hvor bra man gjør det og kan bruke disse til å øke egenskapene sine på en rekke områder) er totalt feilslått og virker nesten patetisk.

Spillet repeterer seg selv hele tiden (man kan nok spillet gjennom dette spillet ved hjelp av kun én eller to knapper) og man finner fort ut at man på de fleste nivåer egentlig bare kan løpe fort gjennom for å runde det.

For fansen

Man ender opp i en del småspennende showdowns med de kjente jedimesterne, som Count Dookuu og Mace Vindu, som drar spillet litt opp. Det er jo selvsagt også alltid en glede å bevege seg rundt i Star Wars-universet, selv om dette spillet langt fra gir den største gleden.

Er man fan av Star Wars-serien er nok dette spillet noe man bør ha, selv om det blir mer for samleverdien enn spillgleden. De andre bør heller bruke hundrelappene på et helt annet spill (det finnes forresten mange veldig gode Star Wars-alternativer).

Stikkord: playstation_test, spilltester, testprodukt, xbox