Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er Xbox 360

Microsoft har avduket sin nye spillkonsoll Xbox 360. Bilder, video og informasjon finner du her.

Xbox 2 / 360 uoffisiellt
Microsoft kunne i går bekrefte det vi alle mer eller mindre visste. Ikke bare ble navnet Xbox 360 bekreftet, men også designet, spesifikasjonene og lansering ble kjent. Men det gjør det ikke noe mindre spennende.

Kraftkar

For Xbox 360 virker utrolig imponerende og selv designet som virket litt skuffende i begynnelsen har begynt å se virkelig bra ut. Spesielt etter å ha sett den i full vigør på nettsidene til den nye konsollen. Man skal også selv kunne bytte ut fronten på konsollen for å få sin egen Xbox 360.

Spesifikasjonene ser også ut til å kunne gi en god konsoll (last ned Word-dokument med alle spesifikasjonene). For med tre kraftige 3,2 GHz PowerPC-prosessorer, spesialbygget ATI-grafikkprosessor, oppgraderbar harddisk, trådløst nett og Xbox Live for alle bør denne konsollen tilfredsstille de fleste.

Her kan du også laste ned et Word-dokument som sammenligner den nye konsollen med første versjon av Xbox. Dette dokumentet viser litt mer detaljer om tankene til Microsoft.


Se den offisielle videointroduksjon av Xbox 360

Kraftig grafikk og lyd

At det å spille på den nye konsollen vil bli en morsom affære er det liten tvil på. Bra vil det nok også se ut. Alle spill som kommer til konsollen vil nemlig støtte 16:9 widescreen-formatet, samt 720p (progressive scan) og 1080i (high-definition).

Når det gjelder lyd bør dette bli en like bra opplevelse som grafikken. Xbox 360 har støtte for multikanal surround sound, som skal gjør det virkelig spennende å spille på den nye konsollen.

Sølv eller gull

Xbox Live vil følge med konsollen slik at alle kan bruke det med gratis Silver-abonnement. Imidlertid vil det være mange flere muligheter for de som betaler abonnementsavgiften (kostnad ikke kjent) til et Xbox Live Gold-abonnement.

Forskjellen på disse to vil blant annet ligge i bedre matchmaking og feedback til andre spillere. Xbox Live skal være enkelt tilgjengelig ved et trykk på den runde Xbox-logoen på den trådløse kontrolleren (Xbox 360 støtter opptil fire slike kontrollere).

Xbox 360

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mindre støy

De som har brukt en Xbox til å spille en DVD har helt sikkert irritert seg over støyen fra konsollen. Viften i denne modellen er nemlig så kraftig at man må ha stereoen på full guffe for å overdøve den. Det er det imidlertid slutt på med den nye Xbox 360.

For denne konsollen skal nemlig ikke kjøre for full kraft når den spiller DVD-er for å holde støynivået nede. En meget velkommen funksjon.

Fra danskene

GameReactor, det danske spillmagasinet har også fått tatt en titt på den nye konsollen. De har også sendt bladet ut litt tidligere enn Microsoft kanskje håper. Derfor dukket scannede sider fra magasinet opp på nettet i går. Du kan se dette her:

På nettstedet Our Colony har det også blitt sluppet en trailer for den nye spillkonsollen til Microsoft. Man kan selv se hva teamet bak Xbox 360 tror om den i det fem minutter lange klippet. Det kan også lastes ned herfra.

Følg med på MTV klokken ti i kveld for å se lanseringsshowet med Elijah Wood, The Killers og ikke minst Xbox 360.

Kilde: Xbox 360
Kilde: Microsoft

Stikkord: spilltester, xbox