Foto: Microsoft

Annonse


Gates: iPod-suksess snart slutt

Foto: MicrosoftI et intervjue med tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung kommer Microsoft-toppen Bill Gates med oppsiktsvekkende uttalelser. Han regner nemlig med at Apples iPod etter hvert vil gå på en smell.

– Jeg tror ikke at suksessen til iPod kan fortsette på lang sikt, uansett hvor flinke Apple er, sa Gates i intervjuet.

Som med Macintosh

Gates sammenlignet videre Apples iPod med selskapets datamaskin Macintosh. Apple opplevde stor suksess med denne på 80-tallet, mye på grunn av det gode grafiske brukergrensesnittet. Etter hvert som Microsoft lanserte Windows forsvant imidlertid de fleste brukerne over til PC-plattformen.

– Jeg tror du kan trekke en parallell til det som skjedde med datamaskinen. Her var Apple ekstremt sterke, med sin Macintosh og grafiske brukergrensesnitt, som med iPod i dag. Så mistet de denne posisjonen, sier Gates.

Annonse


Blir mobil musikk

En av grunnene til at Gates ikke tror iPod vil gro inn i himmelen er at han tror musikkmobiler vil bli det neste store. Sony Ericsson, Samsung og Nokia har vist frem sine musikkmobiler.

Allikevel har Apple tydeligvis tenkt til å være med på denne karusellen også. Selskapet har samarbeidet med Motorola om en mobiltelefon med iTunes, som skal slippes i juli.

Kilde: BetaNews

Annonse