Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nærmer seg ny DVD-standard

Sony og Toshiba har utviklet hvert sitt neste generasjons DVD-format. Samtaler mellom selskapene ser imidlertid ut til å føre til én standard.

Blu-ray
Samtaler mellom Sony og Toshiba for å få ett standardformat for neste generasjons DVD-er tyder på at Sony kan gå av med seieren. En kilde hevder i hvert fall at selskapene nærmer seg den konklusjonen.

Vil ikke ha videokrangel

Sony (Blu-ray) og Toshiba (HD DVD) har nå kjempet i tre år for å få støtte for sitt format i bransjen, men varslet i forrige måned at de ville prøve å utvikle en standard. Mye for å unngå den samme problematikken son VHS og Betamax opplevde.

Selv om samtalene mellom selskapene tyder på at Sonys format leder an i kampen for å bli industristandard er det langt fra klart. Kilden hevder nemlig at det er uklart hvorvidt de to selskapene vil signere noen endelig avtale om ett format.

For å komplisere det hele lanserte Toshiba i går en 45 GB-utgave av sin HD-DVD plate.

Kilder:
Reuters
BetaNews

Stikkord: lydogbilde