Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ingen hast med BitTorrent 2

Neste generasjon av BitTorrent-protokollen er godt på vei, men opphavsmann Bram Cohen har det ikke travelt.

BitTorrent
BitTorrent-protokollen har de siste årene blitt den definerende teknologien innen fildeling, og danner grunnlaget for et stort antall klientprogrammer og fildelingsnettverk.

Utvikleren Bram Cohen har forlengst begynt arbeidet på neste versjon av kjerneteknologien, men foreløpig har prosjektet gått sakte fremover.

– BitTorrent 2 har uheldigvis hatt lavere prioritet enn en del andre ting jeg jobber med akkurat nå. Jeg tror jeg har mesteparten klart, men det er et spørsmål om prioritering for å få det implementert, sier han i et radiointervju.

– Dagens klient bedre enn Azureus

Flere funksjoner som skal være planlagt for BitTorrent 2, som f-eks ditribuert tracking for å øke overføringshastigheten, er allerede implementert i tredjepartsklienten Azureus.

Men Cohen inisterer likevel på at siste versjon av hans egen BitTorrent-klient (v 4.0) burde være førstevalget for de fleste.

– Siste versjon av BitTorrent-klienten inneholder alle de viktige greiene. Køsystemet er mye bedre enn i Azureus, og det samme kan sies om både ytelsen og stabiliteten, sier Cohen.

Vil kommersialiser

Cohen sier han er i gang med å opprette et selskap rundt den originale BitTorrent-teknologien, og ønsker å ta i bruk protokollen til mer kommersielle prosjekter.

Kildekoden og kjerneteknologien i BitTorrent vil likevel forbli åpen kildekode, forsikrer han.

Kilde:
Slyck

Stikkord: fildeling