Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Yahoo med iTunes-rival

Yahoo lanserer nå sitt svar på iTunes, der kundene får ubegrenset med musikk for under en femtilapp i måneden.

Yahoo Music Engine
Om du betaler 44 kroner månedlig (31 kroner måneden om du vil betale for hele året), får du ubegrenset adgang til musikken fra Yahoos samarbeidspartner MusicNet, som har avtale med alle de store plateselskapene og mange små.

Det er vesentlig billigere enn både iTunes, MSN og Napster, som mer de tre viktigste rivalene. Ulempen er imidlertid at filene blir ubrukelige når abonnementet går ut. Vil du kjøpe låtene til odel og eie, må du ut med en femkrone pr. låt.

I motsetning til Apple bruker Yahoo Microsofts WMA-format, DRM-beskyttet med Janus-systemet. Bitrate er 192, noe som skulle borge for bedre lyd enn iTunes-filene på 128 kbps. Men den medfølgende programvaren støtter nær sagt alle filformater- fra MP3 via AAC til OGG Vorbis.

Nordmenn kan lytte

Så langt er det bare amerikanere som kan kjøpe musikk. men nordmenn kan fritt laste ned Jukeboks-programmet og prøvelytte på låtene. Det er ikke kjent om Yahoo er planer for Europa med Music Engine.

Se også: DinSide.no