Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HP MCPC topp

Norsk media-PC til høsten

HP lanserte i dag helt nye serier med bærbare og stasjonære PC-er. Men bokser med Windows Media Center i norsk utgave kommer først på seinhøsten.

HP Media Center PC
HP kan ikke love en Media Center PC før i oktober-november. Men på seinhøsten skal til gjengjeld multimedia-PC-en være helt ferdig, og tilrettelagt for norske forhold.

Blant annet vil EPG (Elektronisk programguide) fungere mot alle norske kabelselskaper. I følge HPs Tore Särelind spør maskinen deg om hvilken gate du bor i. På grunnlag av svaret finner den ut hvilken eller hvilke kabellleverandører du kan velge mellom. Så krysser du av for den leverandøren du har, og dermed er det bare å velge de programmene du vil se eller ta opp.

Stue-PC

En flat boks som passer under TV-en vil komme fra HP i januar 2006. Her skal støyproblematikken som plager de fleste stasjonære PC-er være løst, slik at boksen faktisk kan brukes i stua. Hva slags teknologi HP bruker for å få til dette, kan imidlertid ikke Särelind si nå.

Tungt bærbart selger

Av PC-løsninger som faktisk finnes på markedet i vår har HP en bærbar modell til 7000 kroner, ze2000. I den andre enden av skalaen finnes zd8000, som er en desktop-erstatter til 15 000 kroner.

– Det overrasker oss at vi selger såpass mye av slike store, tunge beist av noen bærbare. Folk vil åpenbart kvitte seg med store stasjonære maskiner og i stedet satse på fullgode bærbare, sier Särelind.

Uttagbar harddisk

Innen stasjonær PC lanserer HP nå to serier med navnene t3000 og w5000. W5000-serien har TV- og FM-tuner, samt brønn til HPs eksterne harddisker (Personal Media Drive) på henholdsvis 160 og 300 GB.

Alle de stasjonære og to av de bærbare (zv6000 og zd8000) har støtte for den såkalte LightScribe-teknologien, der etiketter du lager på PC-en kan brennes direkte på CD- og DVD-plater.

I følge Tore Särelind har tomgods hittil vært et problem, men det ser nå ut til å rette seg. Prisene på platene er derimot fortatt høy – om lag en tier pr. CD og 15 kroner pr. DVD..

Flere opplysninger finner du på HP Norge

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare