Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Her er Windows Mobile 5.0

Microsoft lanserte i går Windows Mobile 5.0. Operativsystemets nye funksjoner skal føre til at flere mobiler kjører Windows i fremtiden.

Windows Mobile 5.0
Som ventet lanserte Microsoft i går Windows Mobile 5.0, også kjent som Magneto eller Windows Mobile 2005. Bill Gates presenterte et mobil-OS med blant annet harddiskstøtte og Windows Media Player 10 under åpningstalen på Microsoft Mobile & Embedded DevCon 2005.

– I løpet av de fem siste årene har det vært en enorm endring i typen data og tjenester man vil ha på mobilen – fra multimedie- til forretningsapplikasjoner. Windows 5.0 vil la våre partnere utvikle spennende design og løsninger som vil revolusjonere hvordan kundene bruker mobile enheter, sa Microsoft-styreformann Bill Gates.

Mange funksjoner

Den nye versjonen av Windows Mobile vil inkludere nye versjoner av Office-applikasjonene Word, PowerPoint og Excel. Bedre støtte for WiFi, samt støtte for videosamtaler og Push-to-Talk.

Microsoft har også lagt inn støtte for USB 2.0 og interne harddisker, samt forbedret Bluetooth. Forbrukerne vil kanskje sette pris på at det er satt fokus på at man endelig skal kunne bruke en Windows-mobil med en hånd.

For mobiler og PDA-er med innebygd kamera har Microsoft også utviklet et nytt API som skal gjøre det enklere for utviklere å lage applikasjoner som utnytter kameraet. Windows Mobile 5.0 skal også ha sterkt forbedret sikkerhet.

Ny Media Player

Microsoft har også oppgradert Media Player, slik at den er på samme nivå som det man ser på vanlige PC-er, nemlig Windows Media Player 10. Denne skal blant annet gjøre det enklere å få multimedieinnhold på mobilen, enten via PC-synkronisering eller direkte nedlasting.

Man vil også ha muligheten til å synkronisere spillelister, i tillegg til at man vil kunne ha bilder og grafikk i forbindelse med digital musikk. Selvsagt er det også lagt opp til bedre kopibeskyttelse med DRM-muligheter.

Kilde: Microsoft
Kilde: Engadget

Stikkord: Mobil, programvare, windows