Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt på NetCom-3G

NetCom lanserte for drøye to måneder siden sitt 3G-nett med 3G-kort som eneste produkt. Nå er det umulig å få tak i kortene.

NetCom Connect 3G
Mange stusset på at NetCom lanserte sitt 3G-nett 1. mars uten at de hadde noen 3G-telefoner tilgjengelig. I motsetning til Telenor lanserte NetCom nemlig sitt nett med kun et datakort tilgjengelig. Nå er det tomt og NetCom-kunder som har lyst på 3G må bare smøre seg med tålmodighet.

– Salget har gått over all forventning, noe som har ført til at vi er utsolgt for innstikkskortene for øyeblikket, sier divisjonsdirektør Salg og Kundesenter i NetCom, Morten Birkeland.

– Vi beklager at vi ikke har kunnet levere nok kort til å dekke etterspørselen fra kunder. Men vi lover at vi gjør alt som står i vår makt for å skaffe nok kort fremover, forsetter han.

3G-mobiler i juni

3G-nettet til NetCom ble som sagt kun lansert med tjenesten NetCom Connect, som ga mobilt bredbånd til brukere av bærbar PC. En tjeneste som er nyttig for de som er mye på resisefor, men som ikke gir 3G til den store massen.

Fra 1. juni har imidlertid NetCom lovet å komme med 3G-telefoner i sitt nett. Det er ikke kjent hvilke telefoner som vil være tilgjengelig, men det er nærliggende å tro at Z800 og K600 fra Sony Ericsson er aktuelle modeller. NetCom og Sony Ericsson har lenge hatt relativt tette bånd og det passer godt med tidspunktet for lanseringen av disse telefonene.

Nytt kort i september

I september vil NetCom lansere ett nytt 3G-kort som baserer seg på UMTS og EDGE, i stedet for UMTS og GPRS. Dette kortet vil være mye mer hensiktsmessig i tiden fremover, siden det er disse to teknologiene som det satses på fra de norske operatørene.

Med UMTS og EDGE vil brukeren oppleve enn mye mer stabil høy hastighet enn i dag. Surfer man med et 3G-kort i dag vil man i praksis oppleve det som at man ikke er på nett når man faller ut av 3G-nettet.

Mest spenning knytter det seg imidlertid kanskje til hvorvidt NetCom klarer å ta inn nok av disse nye kortene når de kommer.

Stikkord: Mobil, nettverk