Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iTunes åpnet i Norge

Nå slipper vi å vente lenger. Etter to års venting har Apple endelig lansert iTunes Music Store i Norge.

Apple iTunes
I går kveld begynte det å se ut til at åpningen av den norske versjonen av iTunes Music Store var rett rundt hjørnet. Heldigvis trengte vi ikke å vente veldig lenge, etter at Apple skuffet mange etter at ryktene tydet på en norsk lansering i Norge den 28. april.

Sterke hint

Apple lanserer også en sveitsisk versjon av iTMS i dag og hadde i den forbindelse kalt inn til pressekonferanse i formiddag. Selv om dette hintet om at det også ville komme en norsk versjon kom nok det sterkeste hintet om en umiddelbar åpning fra Apple selv.

For Apple lanserte i går versjon 4.8 av iTunes. På nedlastingssidene for denne versjonen sto det at iTunes Music Store allerede var tilgjengelig i Norge. Nå stemte ikke det helt, for vi fikk den ikke opp når vi testet sent i går kveld. Men hvem bryr seg om det så lenge det fungerer nå.

Eksklusivt med Kent

Vanlig pris på sanger i iTunes ser ut til å være åtte kroner, mens album ligger på 80 kroner. Allikevel ser det ut til å være åpnet for differensiert prising. Det ser nemlig ut til at Turbonegers siste album kun koster 8,91 kroner (kanskje et åpningstilbud).

De nye europeiske iTunes-butikkene (lanseres også i Danmark, Sverige og Sveits) lanseres med eksklusive låter fra Kent, Stereophonics og The Cardigans.

Du kan laste ned den nyeste versjonen av iTunes fra nettsidene til Apple. Velg så Music Store fra menyen på venstre og sett i gang.

iPod med video

Den nyeste versjonen av iTunes hinter også sterkt om at det er noe i ryktene om at neste versjon av iPod kan spille video. Mange har nemlig spekulert i at femte generasjonen faktisk vil bli en komplett mediespiller.

Versjon 4.8 av iTunes støtter nemlig video. Ved å kjøpe album eller sanger fra Dave Matthews Band, Morcheeba, The Shins og Gorillaz kan man også laste ned musikkvideoer som skal kunne spilles via iTunes.

Stikkord: mac, mp3