Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bedre Windows Mobile på vei

Under en åpningstale ved en konferanse i Las Vegas i dag ventes det at Bill Gates presenterer den nye versjonen av Windows Mobile, Magneto.

QTEK S100
Microsoft jobber beinhardt med Magneto, som er den nye versjonen av operativsystemet Windows Mobile. Nå virker det som om vi endelig skal få vite hva det nye operativsystemet skal inneholde.

Störste möjliga tystnad

For Microsoft har jobbet like hardt for at ingen detaljer om Magneto skal lekkes. De har sendt rettslige advarsler til nettsider som Engadget, Neowin og Modaco for å stoppe dem fra å publisere hemmelig informasjon om systemet.

En rekke analytikere har også vært flinke til å være stille, noe de hevder er på grunn av en avtale med Microsoft som sier de ikke kan si noe før i dag, tirsdag. Derfor regner mange med at Microsoft vil komme med detaljene selv under hans åpningstale av Mobile & Embedded Developers Conference i Las Vegas i dag.

Bruk én hånd

Det er kjent at operativsystemet, som Microsoft selv hevder vil være en BlackBerry-killer, vil kombinere Smarphone, Pocket PC og Pocket PC Phone Edition til en plattform. Samtidig skal det bli lettere å synkronisere ActiveSync via Bluetooth.

Kanskje noe av det mest interessante er imidlertid en redesign av brukergrensesnittet. Dette skal bety at man skal kunne bruke kun én hånd til å styre enheten.

Office skal visstnok også gjennomgå en oppdatering. Den nye Office Mobile skal visstnok blant annet gi brukerne bedre muligheter til å koble bilder og ringelyder direkte til Outlook-kontakter.

Kilde: eWeek