Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Beatles mot Apple i mars

Det mye omtalte søksmålet som de gjenlevende medlemmene av The Beatles har anlagt mot Apple kommer først opp i retten 27. mars 2006.

Beatles-Apple
Dermed får vi igjen bekreftet at rettsvesenet – det norske så vel som det amerikanske – er en langsomt malende kvern.

Pågått siden 1991

Saken har om ikke annet lange tradisjoner. Beatles anla første gang sak mot Apple i 1991, fordi IT-selskapet Apple hadde tatt det samme navnet som Beatles` plateselskap Apple.

Saken førte til et forlik, der Apple måtte love at de aldri skulle beskjeftige seg med musikk.Noen millioner solgte iPod-er og iTunes-låter seinere vet alle hvordan det gikk med det løftet…

Store penger

Beatles, representert ved Ringo Starr, Paul McCartney, Yoko Ono og Olivia Harrison (enkene etter henholdsvis John Lennon og George Harrison), gikk derfor i november i fjor til ny sak mot Apple.

Det økonomiske kravet er ikke kjent, men i amerikanske advokatkretser går det rykter om at summene Beatles forlanger slår alt vi har sett i sivile søksmål av denne typen tidligere.

Tatt i betrakting av Apples formidable økonomiske suksess den siste tida (som for en stor del skyldes nettopp musikk), er det opplagt mye å hente også.

Kilde:
Silicon.com

Stikkord: lydogbilde, mac, mp3