Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Canon PowerShot A520

TEST: Canon PowerShot A520

Canon PowerShot A520 er et billig, digitalt kompaktkamera med mange manuelle funksjoner. ITavisen.no har testet kraftpluggen.

Er lekkert design viktig for deg vil du fort overse Canon PowerShot A520. For å tilfredstille den design-hungrige delen av befolkningen har Canon sin IXUS-serie – og dette kameraet inngår absolutt ikke der. PowerShot A520 er laget i sølvplast, har en robust utførelse og et svært godt grep.

Rask på utløseren

LCD-skjermen på 1,8 tommer er moderat oppløst, men burde vært noe større. På et kamera av denne størrelsen blir 1.8 tommer litt snaut. Kameraet har heldigvis en god optisk søker som kommer godt med siden LCD-skjermen hverken har antirefleks-belegg eller er spesielt god i direkte sollys.

Kameraet er meget brukervennlig og herlig raskt på avtrekkeren. Med så kort utløserforsinkelse som dette, bør du fint kunne fotografere objekter i forholdsvis rask bevegelse.

Sjeldent

Noe av det mest oppsiktsvekkende ved dette kameraet er alle de manuelle mulighetene. Dette er forholdsvis sjeldent på kameraer i denne prisklassen, og gir brukeren mange muligheter.

Dessverre sliter kameraet med røde øyne på bildene, noe som selvsagt er svært irriterende. Dette er imidleretid et problem som enkelt fikses med et bilderedigeringsprogram på pc’en.

Canon PowerShot A520

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Noe bildestøy

Canon står selv for optikken og PowerShot A520 har fått en 4x optisk zoom som tilsvarer 35-140mm etter 35mm-standard. Optikken er lyssterk, særlig ved full vidvinkel, og bildekvaliteten er meget god. Både fargegjengivelse og kontrast er også bra. Ved ISO 200 og 400 er det imidlertid mye bildestøy.

Totalt sett er dette et prisgunstig kamera som gir betydlig flere manuelle muligheter enn mange andre kameraer i denne prisklassen. Et godt kamera for den eksperimenterende nybegynner.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt