Annonse


TEST: Midnight Club 3

Fast and the Furious-filmene har virkelig klart å få interessen for et sært lite miljø til å blomstre. Det har vi ikke minst sett med spillene Need for Speed: Underground 1 og 2. Men det er det siste spillet i Midnight Club-serien som er det beste.

Ingen realisme

Ikke minst fordi det kan minne litt om Burnout 3. Det er nemlig totalt urealistisk, utrolig raskt og helt sykt gøy. Spillet utspiller seg i San Diego, Atlanta og Detroit, med en utallig rekke race i hver by.

Man begynner med en liten bil, men man vinner pengepremier i løpene man deltar i slik at man kan oppgradere bilen etter hvert. Utover i spillet vil man også få muligheten til å delta i spesielle løp basert på hvor flink man er og hvilken bil/sykkel man kjører.

Audiovisuell nytelse

Da er det jo naturlig å se på hvordan dette spillet ser og høres ut. Grafisk sett står ikke dette spillet tilbake for noe som helst. Detaljer, animasjon og stemning er nok det beste vi har sett innenfor denne genren.

Annonse


DUB Edition ligger langt over konkurrentene når det gjelder lyden også. Lydeffektene er mer enn bra nok, men det er på sooundtrack at Midnight Club 3 imponerer mest. Electronic Arts er nemlig så til de grader forbigått på soundtrack. Det er faktisk rundt 50 fete låter i spillet, og alle bør finne noe man liker.


Se videoklipp fra Midnight Club 3: DUB Edition

Mange timer med moro

Videoene som forteller historien i spillet er også meget bra lagd, med god grafikk og bra stemmeskuespillere. Kanskje byr de på litt for drøye stereotyper i forhold til amerikanske minoriteter, men det skaper i hvert fall en passende stemning i spillet.

Single player-biten byr på mange timer med moro, med en jevn og god stigning i vanskelighetsgrad. Man kjører fritt rundt og deltar i de løpene man vil, slik at man bestemmer mye selv. Uansett er det først når man kjører over nettet at spillet kommer til sin rett.

Ikke bare er det mer enn nok spillmodus i denne delen, men det gir også en ny verdi av å oppgradere utseendet på bilen sin. Det blir litt prestisje å ha de feteste felgene, den kuleste spoileren og det mest harry neonlyset under bilen.

Her ser du skjermbilder av Midnight Club: DUB Edition på Xbox

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Ting tar tid

En av ulempene med de flotte detaljene er at det til tider tar evigheter å laste inn neste race. Riktignok trenger man heldigvis ikke å laste inn på nytt når man restarter et race. Men det hjelper lite når man må vente i et halvminutt hver gang man skal et nytt sted.

Det er kanskje litt lite nytt Midnight Club 3 byr på. Spillet gjør akkurat det samme som konkurrentene, bare en god del hakk bedre. Spillet engasjerer imidlertid, samtidig som det passer for de fleste (til og med dama likte dette spillet), kanskje bortsett fra realismefanatikerne. Her er det nemlig bare ren skjær underholdntng. Takk Gud for det.