Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Mobilvirus-frykt er grunnløs

Det har blitt slått flere virusalarmer på mobilen, men telefonsupport-selskapet WDSGlobal mener virkeligheten er langt mindre dramatisk.

Antivirusselskapet Symantec advarer om at 73 prosent av alle smarttelefon-brukere er oppmerksomme på virusangrep mot sine mobiler, men får kritikk av WDSGlobal for å hause opp problemet.

WDSGlobal håndterer support-telefoner for Nokia, Sony-Ericsson, T-Mobile, Orange og HP, og sier virkeligheten ikke stemmer overhodet med det bildet som antivirusselskapene prøver å skape av situasjoenn.

Bare 10 henvendelser

I forrige kvartal registrerte WDSGlobal bare 10 henvendelser vedrørende virus, av 275 000 totale supportsamtaler.

– Det er bare omtrent 14 virusarter der ute for mobil, og de fleste av dem er bare konseptbevis utviklet for å advare produsentene om sikkerhetshull, sier Doug Overton i WDSGlobal til ZDNet News.

WDSGlobal medgir riktignok at virusfaren på mobil kan tenktes å øke etter hvert som vi i større grad bruker telefonen til å foreta finansielle netttransaksjoner, men sier faren foreløpig er minimal.

Vanskelig å finne virusene

Da selskapet, på oppfordring fra BBC, ble bedt om å demonstrere hvordan en virus-infisert mobiltelefon oppførte seg, brukte WDSGlobal hele tre døgn på å spore opp en relevant viruskodesnutt på nettet.

– Riktignok finnes det et par eklinger som kan ødelegge telefonen din, men antall reelle infeksjoner er forsvinnende liten. Det er dessuten bare komplekse operativsystem som er utsatt, så bare der har vi begrenset faresonen til omtrent 4 prosent av håndsettene, sier Overton.

Kilde:
ZDNet News

Stikkord: Mobil, virus