Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor vil bygge TV-nett

Norges Televisjon AS har hittil vært eneste søker til konsesjon for digitalt TV-bakkenett. Nå søker også Telenor.

Digital-TV illustrasjon
Telenor-selskapet Telenor Broadcast Holding har meldt interesse for bygging av nett. Dermed vil Samferdselsdepartementet nå vurdere om det er grunnlag for å lyse konsesjonen ut på ny, heter det i en pressemelding fra departementet.

Omstridt

Byggingen av digitalt TV-nett har vært gjenstand for heftig diskusjon. På den ene siden står tidligere NRK-direktør Tor Fuglevik og Nordisk Television med sine stortstilte planer om å dekke Norge med digitale TV-signaler.

På den andre siden står IT-bransjeorganisasjonen IKT-Norge, som mener at Internett på sikt vil dekke samme behov – til en langt billigere penge.

Stikkord: lydogbilde, nettverk