Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Niåring ble Microsoft-sertifisert

Niårige Arfa Karim Randhawa fra Pakistan (bildet) er sertifisert som Microsoft Certified Professional (MPC).

Arfa Karim Randhawa
Som en av de yngste i verden er Arfa kvalifisert for å implementere Microsoft-produkter eller -teknologier som en del av en forretningsløsning.

Tidlig krøkes…

Randhawa mottok nettopp beviset for den utrolig imponerende prestasjonen fra to Microsoft-topper. Hun har også vært gjennom et intervju med Microsoft der hun forklarte hvorfor hun som et barn i en familie med bønder hadde begynt med data:

– Da jeg var fem år gammel gikk jeg i barnehagen. Da passerte jeg ofte datarommet og så på studentene som jobbet. Jeg skjønte at utregninger som vil ta oss lang tid kunne bli gjort på under ett sekund med en datamaskin. Da ble jeg interessert, forteller Randhawa.

– Lærerne mine bestemte at på grunn av min datainteresse burde gå for en Microsoft-sertifisering. Det tok meg fire måneder, noe jeg fikk tid til på sommeren, forteller hun videre.

Drømmer om Microsoft

Ikke nok med at Randhawa er interessert i datamaskiner og teknologi. Hun har også noen drømmer som det kanskje ikke er utenkelig at går i oppfyllelse.

– Jeg har veldig lyst til å dra til USA av to grunner. Først kunne jeg tenkt meg å besøke Disneyland, og så vil jeg gjerne møte Bill Gates, sier hun, selv om hun også har noen drømmer.

– Jeg vil gjerne jobbe for Microsoft…Jeg vil også gjerne besøke hovedkvarteret til Microsoft i Redmond. Jeg har drømt mye om område på Redmond, og visualisert hvordan arbeidsmiljøet hos Microsoft, forteller en utrolig klartenkt Randhawa videre.

Kilde: Microsoft

Stikkord: programvare, windows