Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– 100 gigabyte i mobilen

Finske Nokia har nettopp vist frem sin nye N91, med fire gigabyte harddisk. Nå tror selskapet at vi snart får mobiler med 100 gigabyte.

Nokai N91
Nokia lanserte i forrige uke sin nye N-series. Deriblant var iPod-killeren N91, som er en 3G-mobil med WLAN og fire gigabyte harddisk innebygd. Men Nokia har ingen planer om å stoppe med det.

– Du får snart se mobiltelefoner som har minne på 100 gigabyte, sier Anssi Vanjoki, som er sjef for multimediemobiler i Nokia.

Total mobil

Vanjoki regner også med at det er mobilen som vinner frem som det totale verktøyet vi alltid vil ha med oss.

– Fremover kommer de aller fleste til å høre på musikk i enheter som de alltid har med seg. Når vi får inn multimedia i denne enheten lærer vi oss å bruke de funksjonene på samme måte som vi lærte oss å snakke i mobilen, sier Vanjoki.

– Alle bruker den ikke hver dag, men de fleste bruker den en gang i blant. Folk kommer til å ta mange flere bilder enn de gjorde tidligere, fortsetter han.

Diger kampanje

Nokia har også planlagt at vi virkelig skal få vite om den nye N-serien. De planlegger en internasjonal reklamekampanje som er større enn den de hadde da de lanserte spillmobilen N-Gage for halvannet år siden.

Reklamebudsjettet for N-serien er visstnok på over én milliard kroner.

Kilde: Ny Teknik

Stikkord: Mobil