Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sikrere Mac med Tiger

Flere analytikere har advart Mac-brukere mot en økning i virus og angrep mot plattformen. Men med Mac OS X Tiger blir man tryggere.

Mac OS X Tiger
Analytikere i bransjen har hevdet at en økningen i markedsandelen for Mac-plattformen også vil bety at hackere vil angripe plattformen. Nå hevder imidlertid flere eksperter at Apple har gjort en god jobb for å gjøre jobben til hackerne vanskeligere med Mac OS X Tiger.

Fokus på sikkerhet

Apple er nå nummer fem på salgslisten i USA, etter å ha gått forbi Toshiba. Analytikere hos Morgan Stanley hevder også at Apple kan komme til å doble markedsandelen sin i løpet av året.Dette regner mange med at vil bety at virusutviklere og andre som utnytter sikkerhetshull vil gå til angrep på plattformen. Apple har imidlertid satt fokus på sikkerhet i det nye operativsystemet fra selskapet.

Usynlig maskin

Tiger har fått støtte for VPN basert på Kerberos, samt en stealth-modus for brannmuren. Det siste punktet gjør at trafikk man ikke ber om ikke vil motta noe svar fra datamaskinen.

Operativsystemet har også sikre nedlastinger, som advarer brukere når en applikasjon prøver å laste ned en fil fra en usikker kilde. I tillegg er det en sikker administratorkonto og sikret virtuelt minne som gjør jobben vanskeligere for hackerne.

– Jeg er enig med Symantec i at den økende suksessen til Apple vil føre til flere angrep. Men hittil har Apple klart å holde tritt med, eller ligget i forkant av de slemme gutta, sier direktør Peter S. Kastner i Vericours Inc.

Kilde: eWeek

Stikkord: mac, programvare, virus