Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Star Fox Assault

Gamecube-universets skjebne ligger nok en gang i potene på en gjeng tøffe og tungt bevæpnede kosedyr.

Det er stjernekrig igjen.

For å redde dagen stiller alle de tøffe dyra i Hakkebakkeskogen, med deg – Fox McCloud – som troppleder. Denne gang er det delvis tilbake til Starfox-røttene som 3D romskipsskytespill på tidligere Nintendo-konsoller, men iblandet mye action til fots.

Resultatet er kun delvis blandet. Den delen av spillet som har fungert så godt tidligere, romskytinga, funker fortsatt. Arwing-skipet ditt lystrer villig og akrobatisk, og så lenge du kan vimse rundt og sprenge fiender i vakuum er Starfox: Assault riktig så fornøyelig.

Mangler godfølelsen

Men den andre halvdelen av spilltiden tilbringer du nede på bakken, enten til fots eller bak spakene på en velutstyrt fremtids-tanks med svevemuligheter og nok ildkraft til å sprenge det meste ad undas.

Dessverre holder disse tredjepersons skytespill-brettene rett og slett ikke helt mål. Det hele er veldig grunnleggende, uoriginalt og simplistisk lagt opp, og klarer liksom aldri helt å servere den rette gøyale spillfølelsen. Kontrollene er upraktiske og fiklete, og aldri er du i nærheten av samme geniale plattformmoroa som i spill som Jak 3 eller Ratchet & Clank 3.

Litt mer spillverdi tilføres riktignok av muligheten for å spille opp til fire stykker mot hverandre, enten to og to på lag, eller alle mot alle i full deathmatch. Som hjernedød og hektisk skytemoro funker dette helt ålreit, men spillmekanismen lider ikke desto mindre av den samme mangelen på smidige kontroller som i enspiller-oppdragene.

Starfox: Assault

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lite å juble over

I sine beste øyeblikk er dette til tider ganske god action. Spesielt når man er ute og villmannskjører med romskip.

Legger man altså godviljen til er det utvilsomt en del timers moro å presse utav Starfox: Assault. Men i det store og hele faller reven likevel i fisk ved ren og sjær middelmådighet.

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt