Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Plent umulig å få bredbånd

Jan Bareksten i Akershus har prøvd siden høsten 2003. Men han får ikke ADSL fra Telenor. Ikke kan de gi ham ISDN heller.

Bredbånd, verktøy
Under bringer vi ett av mange brev som tilflyter redaksjonen der temaet er manglende eller ikke-eksisterende service fra bredbåndselskp. At aktøren her heter Telenor, er trolig tileldig. For når sant skal sies, fordeler klagene seg nokså likt mellom ADSL-aktørene.

Det speseille med Jan Barekstens tilfelle er at han bor sentralt på Østlandet, i Oslos nabofylke Akershus. Nærmere bestemt i Son, som på ingen måte kan beskrives som «den ytterste nøgne ø».

Det er også nokså spesielt at Bareksten nå må investere i mobiltelefon med 3G/UMTS. Alternativet er analogt modem, med hastighet på 56 kbps.

Med Barekstens tillatelse bringer vi hans brev til Telenor i sin helhet:

Hei Telenor,

Kopi til online aviser.

ADSL bestilling til besvær hos Telenor.

Har siden høsten 2003 prøvd og bestille ADSL via Telenor og ved første kontakt så dette veldig lovende ut. Ble lovet en installasjonsdato i november 03.

Glad og fornøyd forventet jeg da at alt var ok, men nei. Telenor utsatte denne datoen til desember 03. Jaja en måned er vel ikke så mye tenkte jeg.

Men når desember kom var dette ikke klart. Nye datoer kom og gikk i hele 2004. Telenor lovet og lovet men det kom aldri noe ADSL. Jeg bestilte ADSL hos flere tilbydere som kunne levere, men som kjent så går jo en del av disse også gjennom Telenor sine linjer så da er man jo like langt. Du verden for ei mølje. Hvordan kan man love noe for og så utsette dette. Sjekket på nytt med Telenor i november/desember 2004 ny dato var nå satt til mars 2005 ?? Etter denne beskjeden ga jeg opp og bet i det sure eple og bestilte ISDN, back to the good old times 🙂 Men klarte Telenor ISDN bestillingen da ?? Hmmm nei, denne måtte bestilles 2 ganger for at de skulle få dette registrert. Fikk etter hvert en dato mitt i desember og var fornøyd med det selv om dette var ISDN. Installasjonsdato kom og teknikker ringte og avtalte tid for installasjon. Teknikker skulle bare ned i skapet utenfor huset og koble før han kom inn. Det gikk en kort stund så ringte han og fortalte at dessverre jeg kunne ikke få ISDN heller ??? Det var ikke plass i sentralen til dette. Du verden tenkte jeg og ble utrolig forundret over Telenor igjen, men siden vi snakker om Telenor ble jeg av den grunn heller ikke overasket. Fikk en ny dato for installasjon av ISDN 23/12-04 og nå skulle jeg helt sikkert få dette ble det lovet. Men nei tenkte jeg, nok er nok så jeg takket høflig nei og avbestilte hele ISDN bestillingen. Fant ingen grunn til og la Telenor lure meg mer med dette og så ingen grunn til og la de komme inn i mitt hus. Men jeg var vist ikke ferdig med Telenor, i mars dukket det plutselig opp en faktura på installasjon av ISDN på over 1400 kr. De lovet meg høyt og tydelig at jeg ikke skulle få noen faktura på dette, og tro det eller ei, kundeservice hos Telenor fikset dette etter kun en telefon. Det er fremdeles håp her i verden.

Jeg har etter dette testet ut UMTS både hos Telenor og Netcom. UMTS fra Netcom fungere utmerket fra min lille stue og gjør at jeg kan være i kontakt med omverden.

Men men UMTS fungere veldig god for meg men kanskje noe lav hastighet til privat bruk. Kontaktet derfor igjen Telenor ( Hadde jeg lært ?? Nei) De hadde jo på nytt lovet og ha ADSL tilgjengelig for meg i april i år så jeg var litt nysgjerrig. Kunne de levere dette nå etter og ha lovet dette siden 2003 ?? Men neida, dette var igjen utsatt til juni 05 og hva det neste blir vet vel ingen, men nå trakk jeg bare på smilebåndet og fikk bekreftet at jeg hadde rett igjen 😉

Jaja, jeg får fortsette og kose meg med UMTS fra Netcom det fungerer i hvertfall. Må bare nevne at UMTS fra Telenor fungere også godt, så det er jo noe positivt der også.

Hilsen en frustret ex. kunde
Jan Bareksten

Stikkord: internett