Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil erstatter lege

Nasjonalt senter for telemedisin ser nå for seg at man kan slippe unna alle besøkene til legekontoret. Kameramobilen fikser diagnosen.

Nokia N90
Universitetssykehuset i Genève i Sveits har gjennomført et forskningsprosjekt som viser at en mobiltelefon med kamera kan brukes som alternativ til legebesøk. Spesielt når det gjelder å få stilt diagnose ved sårskader eller hudproblemer.

Bruker digitalkamera

Fastleger rundt om i Norge har allerede benyttet seg av digitalkamera i flere år i behandlingen av sine pasienter. Bildene har derfra blitt sendt til eksperter for diagnostisering. Neste steg er mobilkamera.

– Jeg tror at pasientenes mobilkameraer kommer i neste omgang, sier informasjonssjef Hilde Pettersen ved Nasjonalt senter for telemedisin.

Sparer tid

Pettersen ser mye positivt ved å bruke kameramobiler. Legen slipper å bruke like lang tid på å stille diagnoser. I tillegg kan pasienten få kjapp tilbakemelding dersom pasienten er i et område der det er langt til sykehus eller lege.

Hun tror videre at pasientene må stille krav til helsevesenet når det gjelder bruk av ny teknologi.dn.no

Stikkord: digitalkamera, Mobil