Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Canon IXUS 50

TEST: Canon Digital IXUS 50

Dette er sannsynligvis det feteste kameraet i Canons IXUS-serie. ITavisen.no har testet råtassen.

Dette er rett og slett et av de lekreste kameraene vi har sett, uansett sjanger. Kameraets design vil garantert elskes av mange, og langt ifra bare IXUS-fans. Apparatet er både maskulint og feminint, og har en dyrisk tiltrekning på de fleste vi viste det frem til. Det lover ihvertfall bra. Apparatet har en robust overflate i børstet stål, og er på størrelse med et kredittkort.

9-punkts autofokus

Brukervennligheten er, som alltid med Canon, helt på topp. IXUS 50 er raskt i oppstart og 9-punkts autofokus er svært praktisk, ikke minst fordi den også er kjapp. LCD-skjermen på to tommer greier seg godt i direkte sollys, men sliter litt under dårlige lysforhold.

Canon har prioritert en optisk søker i tillegg til LCD-søkeren. Husk at denne juger litt ved at du får mer med på bildet enn hva den optiske søkeren faktisk viser. Dessuten er den også litt uskarp å se gjennom.

Mye automatikk – på godt og vondt

Dette er et kamera som ikke er utstyrt med så mange manuelle muligheter. Til gjengjeld har man likevel flere predefinerte scenevalg som portrett, natt, makro og undervannsmodus for å nevne noen.

I likhet med IXUS 700 har også dette kameraet den artige funksjonen ”Mine farger” samt den kraftige DIGICII-prosessoren. Blitzen skuffer imidlertid litt. Man får for det første lett røde øyne, og dessuten har den svært begrenset rekkevidde.

Canon IXUS 50

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Optikken står Canon selvsagt for selv. Her får du 5 megapiksler og en middels lyssterk 3x optisk zoom. Kameraet burde imidlertid hatt bedre vidvinkel. Forøvrig er bildekvaliteten fortreffelig. Fargegjengivelsen er naturtro, og det er lite støy å spore.

Skal vi være pirkete, synes vi bildene hadde et litt soft preg. Dessuten kunne detalj-gjengivelsen kunne med fordel vært litt bedre. Totalt sett er bildekvaliteten likevel meget bra.

Slik Apple har sin iPod, har Canon sin IXUS. Denne kameraserien har fra før en stor tilhengerskare. Den blir ikke mindre på grunn av dette kameraet. Prisen på snaue 4000,- kroner er høy, men absolutt ikke urimelig. Her får man mye kult kamera for pengene.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt