Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-format skal knuse PDF

Microsoft har presentert et nytt dokumentformat som heter Metro. Formatet minner veldig om Adobes PDF-format.

Adobe acrobat virus
Under konferansen WinHEC 2005 denne uken fortalte Microsoft om det nye dokumentformatet Metro. Dette er en hel rekke teknologier som tar for seg å lage, se på og skrive ut dokumenter, noe som betyr at det kan gå i strupen på Adobes PDF-format.

På alle plattformer

Kjernen av dette formatet er det XML-basert filformatet Metro Reach, som Microsoft hevder skal kunne benyttes med alle programmer på alle plattformer. Mye av funksjonaliteten i Metro er nærmest identisk med den man finner i PDF.

Metro kommer til å inkludere en ”Reader” for å se på, styre og skrive ut filer. I tillegg vil det være en plugin som gjør at man kan lage Metro-dokumenter fra alle Windows-programmer, samt en driver som skal gjøre utskrift raskere enn i dag.

Best på Longhorn

Metro kommer til å være tett integrert med Windows når Longhorn kommer til neste år. For brukere som har Windows XP eller Server 2003 installert vil det bli gjort tilgjengelig en leser for slike dokumenter.

Metro skal først være helt ferdig når Longhorn kommer på markedet, men optimalisert utskrift og lesing av Metro-filer vil bli tilgjengelig i Longhorn-betaen som slippes i sommer.

Kilde: BetaNews

Stikkord: programvare, windows