Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple bannlyser bøker

Apple har fjernet alle bøkene til forlaget Wiley & Sons Inc. fra alle sine butikker på grunn av en ny biografi om Steve Jobs.

Steve Jobs
Biografien «iCon Steve Jobs: The Second Greatest Act in the History of Business» har fått Apple til å fjerne alle bøkene til forlaget fra alle sine butikker. Boken er ennå ikke utgitt, men kommer for salg i slutten av mai.

iCon-boken skal inneholde Steve Jobs’ suksesshistorie fra Apple, deriblant utviklingen av iMac og iPod. I tillegg skrives det om grunnleggelsen av NeXT, samt suksessen til animasjonsstudioet Pixar.

– Ingen faktafeil

Apple skal ha mottatt et manuskript fra forlaget Wiley & Sons Inc. for å kunne godkjenne fakta i boken. I etterkant av dette skal Apple ha krevd at boken ikke skulle publiseres.

– Jeg fikk høre at Wiley har snakket med Apple en god stund. Apple har ingen kommentarer om eventuelle faktafeil, men de skal ikke ha ønsket at boken skulle publiseres, fortalte forfatteren Jeffrey Young.

Revansj?

Spørsmålet er om dette er revansj mot forfatteren, som tidligere har skrevet en annen bok om Steve Jobs («The Journey is the Reward»). Her ble Apple-sjefen beskrevet som en uhøflig, brautende og bestemt kar. Den nye boken skal imidlertid være langt mer hyggelig lesning for Jobs.

Apple har ikke kommentert hvorvidt det er den ny boken til Young som har fått selskapet til å fjerne bøkene fra sine butikker.

Kilde: Macworld

Stikkord: mac