Hopp til navigasjon Hopp til innhold

2 500 servere hackes hver dag

Hacking av servere og websider økte med 36% i fjor, med nesten 400 000 innmeldte angrep i 2004.

Irak-hack
Det kommer fram av en ny rapport fremlagt av den organisasjonen Zone-H, som har brukt et verdensomspennende nettverk av frivillige til å sanke inn statistikk om ulovlige serverinnbrudd og websabotasje.

Mange angrep slipper gjennom

En stor andel av angrepene skal ha vært politisk motivert, og spesielt på historiske tider som markeringsdagen av Irak-invasjonen er webside-hacking populært både blant pro-muslimske og pro-amerikanske grupper.

49 separate angrep skal ha blitt gjennomført mot datasystemer tilhørende det amerikanske militæret i 2004.

Tallene røper ellers at juleferien og andre høytider (les: skolefri) er spesielt populære tidspunkt for hackerangrep.

Bruker kjente hull

Over halvparten av de nesten fire hundre tusen registrerte hackerangrepene skal ha blitt vellykket utført ved å utnytte velkjente sikkerhetshull i programvaren, eller på grunn av dårlige rutiner, svake passord og manglende oversikt hos serveradministrator.

Både webside-pøbler såvel som tyngre kriminelt motiverte hackere benytter seg av de samme teknikkene for å skaffe seg server-tilgang.

– Hackere som endrer de offentlige nettsidene til et selskap eller en gruppe for å vise et budskap eller legge igjen signaturen sin benytter seg ofte av de samme fremgangsmåtene som brukes under mer alvorlige angrep, sier Roberto Preatoni i Zone-H.

Kilde:
BBC News

Stikkord: internett