Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Får pepper for nedlastings-reklame

Bredbåndsleverandøren Tafjord Mimer reklamerer med at det er mer praktisk å laste ned film enn å stikke på videosjappa. Videobransjen protesterer høylytt.

Tafjord Mimer-annonse

Den omstridte reklamen fra Tafjord viser en klissvåt og medtatt filmentusiast som står i høljregn utenfor en videobutikk. Annonseteksten lyder: ”eller last ned filmen hjemmefra”.

Sterk kritikk

Reaksjonene fra videobransjen har ikke uteblitt.

– Dette virker helt bak mål og er noe vi tar svært alvorlig, sier Roald Dye i Norsk Videogramforening til Dagens Næringsliv.

Daglig leder Per Ellingsen i Sandrew Metronome hevder at det i dag ikke finnes noen kommersiell filmnedlastingstjeneste for norske surfere som ville gjort en slik reklame gangbar.

– Dette ser ut som en annonse for ulovlig piratvirksomhet, sier Ellingsen.

Forsvarer reklamen

Tafjord Mimer tilbyr ikke selv filmtjenester på nett til sine kunder i Møre og Romsdal, selv om enkelte andre bredbåndstilbydere gjør det. Selskapet forsvarer likevel retten til å annonsere for produktet sitt på denne måten.

– Vi oppfordrer slett ikke folk til å laste ned film ulovlig. Det finnes jo baser der folk kan laste ned og betale for seg, hevder Frode Siem, administrerende direktør i Tafjord Mimer, og legger til at selskapet snart vil lansere en egen filmtjeneste.

Kilde:
Dagens Næringsliv
Release.no

Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde