Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Mindre omstart i Longhorn

Microsoft har startet sjarmoffensiven for å få folk til å bytte til Longhorn. Selskapet lover 70 prosent færre omstarter enn tidligere.

Windows Longhorn Preview
Etter at Microsoft det siste året har fjernet flere og flere av de såkalte grunnsteinene i operativsystemet Longhorn har interessen fra publikum dalt. Nå prøver de å få interessen opp igjen, blant annet ved å love en helt annen stabilitet enn i for eksempel Windows XP.

Kuttet basisen

Microsoft valgte tidligere å fortelle om tre av hovedpunktene i det nye operativsystemet, filsystemet WinFS, kommunikasjonssystemet Indigo og presentasjonsdelen Avalon. Problemet er nå at selskapet av forskjellige grunner har valgt å kutte disse som integrerte deler av systemet.

Derfor har Microsoft nå et akutt behov for å forklare folk hvorfor de faktisk skal vurdere en oppgradering fra systemer som Windows XP. En av grunnene de fremhever er at operativsystemet skal være mer stabilt enn noensinne.

Administrerende direktør Steve Ballmer i Microsoft hevder Longhorn vil bety 70 prosent færre omstarter enn med de andre operativsystemene til Microsoft. Videre hevder han at operativsystemet, som skal slippes neste år, vil være plattformen de satser på de neste ti årene.

Kilde: The Register

Stikkord: programvare, windows