Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– iTunes på mobil i juni

Apple skal være klare til å lansere den første mobile versjonen av iTunes i juni.

Apple iTunes
Apple er visstnok så godt som ferdig med sin såkalte iTunes Mobile. Versjon 1.0 skal gjøres tilgjengelig for mobiltelefoner i juni. Selskapet har jobbet med utviklingen av denne versjonen siden Apple og Motorola annonserte et samarbeid om en iTunes-kompatibel mobiltelefon i fjor.

Kommer den?

Mobiltelefonen var ment å lanseres på CeBIT i år, men flere omstendigheter skal ha ført til en utsettelse. Motorola og Apple planlegger imidlertid å slippe telefonen i løpet av andre halvår.

Mobilen imøteses med stor interesse fra store deler av bransjen og skal visstnok kunne vises til potensielle kunder på slutten av sommeren.

Ingen vil selge

Selv om mange er interessert i en iTunes-mobil sliter selskapene imidlertid med å finne en operatør til å selge mobilen. Amerikanske mobiloperatører som Verizon, Cingular og Sprint planlegger nemlig sine egne nedlastingstjenester for mobilen.

Meningen er å ta mellom to og tre dollar per sang, noe som er markant høyere enn de 99 cent som Apple tar. Forskjellen er imidlertid at man Apple ikke vil at brukerne skal laste ned musikk rett fra mobilen, og at man i stedet må overføre musikken fra PC-en.

Kilde: Think Secret

Stikkord: mac, Mobil, mp3, programvare