Hopp til navigasjon Hopp til innhold

WebTV i neste Xbox?

Microsoft planlegger to versjon av sin nye Xbox-konsoll. Den dyreste versjonen skal ha WebTV innebygd.

Friendtech Xbox
Ryktene har gått i lengre tid om at Microsoft skal slippe to forskjellige versjoner av Xbox 2 – én med og én uten harddisk. Den billigste versjonen skal imidlertid kunne oppgraderes med harddisk som tilbehør. Ryktene sier nå også at den dyreste versjonen skal ha WebTV innebygd.

Bakoverkompatibel

WebTV er Microsofts forsøk på å bringe internettkommunikasjon og –funksjonalitet til stua. Man skal med dette kunne surfe på nettet, i tillegg til å ha både e-post og IM tilgjengelig.

Vil man streame musikk eller video fra nettet eller andre maskiner i hjemme nettverket skal man også kunne det. Ryktene sier også at toppmodellen vil være kompatibel med dagens Xbox.

Logisk skritt

Mange ser det å inkludere WebTV i Xbox 2 som et logisk skritt for Microsoft. Det vil også gi Microsoft en stor fordel på dette området, som mange regner med vil bli viktigere i tiden som kommer, siden mer og mer innhold blir sendt over nettet fremfor TV-nettet.

Det er også ventet at Sony vil lansere flere versjoner av sin nye konsoll, PlayStation 3. Ryktene sier at denne vil komme som en «medieserver for hjemmet» og som en nedstrippet «basiskonsoll».

Kilde: GamesIndustry.biz

Stikkord: spilltester, xbox