Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nikon D70s

Vårslipp fra Nikon

Canon har såvidt rukket å lansere sin EOS 350D før Nikon svarer. Nå kommer Nikon D70s og lavprismodellen D50.

Nikon D70s
I en rykende fersk pressemelding bekrefter Nikon ryktene som allerede har versert en stund – ja, det kommer en oppfølger til D70, nemlig D70s. Dessuten lanserer selskapet modellen D50 som etter all sannsynlighet vil prises på et historisk lavnivå hva angår digital speilrefleks.

Oppgradering

Nikon D70s er en oppgradering av fjorårs-suksessen D70. Ifølge Nikons agent i Norge, Interfoto, byr nykommeren imidlertid på en rekke vesentlige forbedringer. Vi snakker da om forbedret autofokus, signalbehandling og skarphet. Dessuten har kameraet fått større LCD-skjerm og mulighet for snorutløser. Selv om Nikon ikke erklærer noen offisiell konkurrent til modellen, er det likevel klart at D70s er Nikons svar på Canon EOS 350D.

Nikon D50

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Tidenes billigste?

Nikon D50 kan fort vise seg å bli en svært spennende modell. Kameraet er en noe nedgradert variant av D70s, men er like godt utrustet når det kommer til elementære egenskaper. Nikon har foreløpig bare kommentert prisen på D70s, men bekrefter at D50 blir rimeligere enn storebroren.

Nikon-kilder ITavisen.no har vært i kontakt med antyder imidlertid at prisen på D50 ville kunne ligge svært lavt. Blir den lav nok, vil D50 fort kunne bli tidenes rimeligste nylanserte digitale speilrefleks.

Flere opplysninger på Interfoto.no.

Stikkord: digitalkamera