Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Antispionasje fra Symantec

Symantec skal bygge inn funksjonalitet for å beskytte mot spionvare i Norton Internet Security. En versjon er allerede sluppet i betaversjon.

Mandag lanserte Symantec en betaversjon av Norton Internet Security 2005 AntiSpyware Edition. Programmet skal beskytte mot virus og hackere, samtidig som den også skal fjerne risikoen for spionvare og reklamevare.

Total sikkerhet

Programmet, som skal stå ferdig i løpet av andre kvartal, vil ifølge selskapet tilby sanntid identifisering og automatisk fjerning av spionvare. Det skal også kunne hindre spionvare i å legge seg inn på PC-en i fremtiden.

– Databrukere er lei av at spionvare og reklamevare fyller opp PC-ene deres. De er like misfornøyd med produkter som bare tar seg av et aspekt av deres sikkerhetsbehov. Brukerne vil ha én enkel løsning som lar de bruke PC-ene uten å være sikkerhetseksperter, sier direktør Matthew Moynahan i Symantec.

Kjemper mot Microsoft

Med sitt nye program tar Symantec opp kampen med Microsoft, som nylig lanserte sitt antispionvareprogram. Selv om Microsoft tilbyr en gratisløsning har Symantec fordelen av å være kjent for sine sikkerhetspakker.

– Symantec har en veldig kjent merkevare og det er en stor fordel som man ikke kan ignorere. Allikevel er det noen mennesker som er fornøyde med gratisprodukter, sier analytiker Joe Wilcox hos Jupiter Research.

Kilde: Symantec
Kilde: E-Commerce Times

Stikkord: internett, programvare, windows