Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Feil etter OS X-oppdatering

Apple slapp en oppdatering til OS X som skulle gjøre operativsystemet bedre. Men i stedet dukket det opp en ny og alvorlig feil.

Mac OS X Panther
Nettleseren Safari i Mac OS X har fått problemer etter at Apple i forrige uke slapp en oppdatering til operativsystemet sitt. Selskapet hevder nettleseren ”kan krasje uventet”. Det samme kan skje med egne Java-applikasjoner.

Ingen informasjon

En talsmann for selskapet hevder de fremdeles vil tilby den nye oppdateringen, selv om problemet vil oppleves som ganske dramatisk for brukerne. Eventuelle problemer med oppdateringer blir ikke kundene informert om på nedlastingssidene til Apple.

– Det viste seg at hele utviklingspakken vår på Java ikke fungerte etter å ha installert 10.3.9. Jeg håper virkelig at Tiger er bedre enn denne oppdateringen, sier administrernde direktør David Geller i WhatCounts, som benytter Apple-maskiner i firmaet sitt.

Fiks problemet

Apple hevder man kan fikse feilen ved å laste ned to tidligere sikkerhetsoppdateringer fra selskapet: Java 1.4.2 Update 2 og Security Update 2005-002.

Man kan også sjekke om man har denne feilen på sitt system ved å åpne Terminal-programmet og taste «java –version». Får man svaret «Segmentation fault» vil man kunne oppleve feilen.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: mac, programvare