Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dramatisk peile-jakt på bil

Selskapet Zeekit fikk en dramatisk demonstrasjon av hvordan GSM/GPS-oppsporing virker i praksis.

Klokka 10.30 søndag 10/4 ble firmaet oppringt av en kunde som nettopp hadde oppdaget at hans lastebil til en verdi av 1.5 millioner kroner ikke lenger sto der den skulle.

Varslet om bevegelse

Via en webside ble det raskt konstatert at bilden befant seg på Storo i Oslo. 12 Zeekit-ansatte fordelt på fotpatruljer og 5 biler søkte i en radius på 500 meter fra den angitte posisjonen, men måtte gi opp. Grunnen var at bilen etter all sannsynlighet befant seg innendørs, i et lager eller en garasje.

Sporingsmodulen ble så satt opp til å varsle når bilen flyttet seg. Litt over klokka halv åtte på kvelden skjedde det. Websøket viste at bilen var på vei nordover på E6. I samarbeid med politiet ble bilen forfulgt østover mot Lillestrøm og Fetsund.

På vei til omlakkering

Nøyaktig 22 minutter etter varslingen ble bilen stanset av politiet, som pågrep sjåføren. Han var i følge politiet påvei til Bjørkelangen for sandblåsing og omlakkering. Samtlige låssylindere med unntak av lokket til drivstofftanken var skiftet ut. Chassinummerplaten var erstattet, og vognkort som stemte med denne befant seg i bilen. Originale skilter var byttet ut med stjålne prøveskilter. Spoiler var montert på hyttetaket av bilen.

Bilen var tom, men en del av utstyret har kommet til rette.

Administrerende direktør Stian Petterson i Zeekit roser politiet for godt samarbeid under aksjonen. Men om eller når dette en dag blir standard i alle biler, vil kanskje ikke hver eneste biltyv-offer få like god service fra ordensmakten…

Stikkord: internett, Maskinvare