Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Olympus µ-mini DIGITAL S

TEST: Olympus µ-mini DIGITAL S

Fjorårets store juleslager, Olympus µ-mini har fått en oppfølger. ITavisen.no har testet den spennende og lekre nykommeren.

og

Det er riktignok et nytt kamera vi har mellom hendene, men her er ingen ekstrem forvandling å snakke om. Olympus µ-mini S ser praktisk talt identisk ut med forgjengeren. Formen er den samme, skjønt overflaten er behandlet annerledes og virker mer silkemyk enn før. Flere andre egenskaper er også endret.

Festlige farger

I Norge finnes kameraet i tre forskjellige farger som Olympus nøkternt har valgt å kalle ”Laguneblå”, ”Emaljesort” og ”Champagnegull”. Er du ekstra kravstor, og foretrekker ”Perlerosa” eller ”Flytende sølv” må du dessverre til utlandet.

Det er ikke mye å utsette ved brukervennligheten på dette apparatet. Her er menyene enkle og knappene store og gode. Kameraet har en 1,8 tommer stor LCD-skjerm plassert på baksiden, og Olympus har verken prioritert eller gjort plass til noen optisk søker. Det er egentlig litt dumt, for til tross for at LCD-skjermen generelt fungerer godt sliter den i direkte sollys.

Kunstig fisheye

Selv om Olympus µ-mini S er ganske moderat utrustet, har kameraet absolutt noen artige funksjoner. Som de andre µ-apparatene, er også dette et all-værskamera og skal tåle fuktige forhold. Ellers har kameraet funksjonen ”fisheye” som gir buete bilder á la det man får når man tar bilder med et fisheye(kraftig vidvinkel)-objektiv.

Dette er imidlertid en operasjon som prosesseres etter at bildet er tatt og følgelige en manipulering av et ordinært bilde. Funksjonen er derfor kun en artig finesse, og må ikke forveksles med kameraets faktiske vidvinkel som yter langt dårligere enn «fisheye» funksjonen skulle tilsi.

Olympus µ-mini DIGITAL S

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Herlige bilder

Optikken står Olympus for selv, og apparatet har i likhet med lillebroren en 2x optisk zoom. Olympus µ-mini S har riktignok 5 megapiksler i stedet for 4, men bortsett fra dette er det lite som skiller de to apparatene.

Zoom-omfanget er 35-70mm etter 35mm-filmstandard, og optikken er ikke særlig lyssterk. Likevel er bildekvaliteten meget bra. Det er god kontrast og flott fargegjengivelse, og den gode fargemetningen gjør at bildene får en spesiell og fin glød. Støynivået er også moderat.

Alt i alt er dette et lekkert nybegynnerkamera som garantert kommer til å slå an både hos yngre og eldre brukere. Når prisen ligger under 3000,- kroner, og dessuten inkluderer både batteri og lader, er dette et godt kjøp. Har du imidlertid en µ-mini allerede, er det liten vits i å bytte foreløpig. Til det er kameraene altfor like.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt