Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RIAA-offer slår tilbake

Dawnell Leadbetter trues med søksmål fra platebransjen, men saksøker nå selv nettilbyderen Comcast for å ha opptrått uforsvarlig med hennes privatopplysninger.

Dommer
Interesseorganisasjonen for den amerikanske platebransjen, RIAA (Recording Industry Associatio of America), saksøker fremdeles i stor skala privatpersoner mistenkt for fildeling.

Men flere hendelser, deriblant en episode der en død bestemor ble saksøkt for å ha delt 700 MP3-filer, har satt fokus på fremgangsmåtene som platebransjen benytter seg av til å skaffe til veie private opplysninger.

Til sak mot ISP

Dawnell Leadbetter, mor til to tenåringer, nekter å inngå det foreslåtte RIAA-forliket på $4 500 (ca. 36 000,- kr), og har i stedet initiert sitt eget søksmål mot nettilbyderen Comcast.

Comcast har utlevert hennes personlige kundeinformasjon på oppfordring fra RIAA, og Leadbetter hevder nettilbyderen bryter personverloven ved å utlevere henne på denne måten.

RIAA i det siste også begynt å saksøke hundrevis av studenter som de mistenker for å benytte seg av det universitetsinterne forskningsnettverket Internet2 til å dele musikk.

Kilder:
BetaNews

Stikkord: fildeling