Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hær av superhackere i USA

Det amerikanske forsvaret er klare for cyberkrig. Nå har de samlet en hel hær full av superhackere.

Hacking vignett
Forrige måned ble det avslørt under en høring i det amerikanske senatet at det amerikanske forsvaret har opprettet en avdeling bestående av superhackere, den såkalte Joint Functional Component Command for Network Warfare.

Forsvar og angrep

Gruppen er ment å forsvare alle nettverkene som tilhører det amerikanske forsvarsdepartementent. I tillegg har de også mer hemmeligstemplet ansvar, som går på Computer Network Attack – angrep på fiendens datasystemer.

Lite er kjent om denne gruppen, men en ekspert på nettverkskrigføring hevder avdelingen består av personell fra CIA, NSA, FBA, de fire hovedgrenene i det amerikanske forsvaret, sivilt personell og militære fra allierte nasjoner.

Krig i det 21. århundre

Forfatteren av cyberkrigsboken Black Ice, Dan Verton, som tidligere har jobbet for etterretningstjenesten i den amerikanske marinen, hevder avdelingens funksjoner og muligheter holdes strengt hemmelig.

Verton regner imidlertid med at JFCCNW kan ødelegge nettverk og komme seg inn i fiendens datamaskiner for å stjele eller manipulere data. Han tror også de kan slippe ormer løs i systemene til fienden slik at kontroll- og kommunikasjonssystemer blir lammet.

Kilde: Wired

Stikkord: internett, nettverk