Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flatskjermer i fritt fall

Markedet flommer over av billige plasma- og LCD-skjermer. Produsentene taper nå store penger på de lave prisene.

Sony plasma-TV
En av de største leverandørene er Philips. Den nederlandske elektronikkgiganten opplevde i siste kvartal hele 79 prosents nedgang i sine faltskjerm-relaterte inntekter. I følge selskapet selv for en stor del på grunn av de lave flatskjerm-prisene.

Satser på sykehus i stedet

Selskapet sir nå at de heller vil investere i medisinsk teknologi, lys og husholdningsapparater. Dette fordi disse områdene oppfattes som mindre utsatte for svingninger i tilbud- og etterspørselsituasjonen.

For ett år siden var situasjonen helt annerledes. Da kunne produsentene ta nesten hva det skulle være for skjermer som knapt var å oppdrive i butikkene. Bransjen holdt seg likevel på et moderat nivå, da de fleste visste at prisene ville synke etter hvert som produksjonen normaliserte seg.

42 tommer plasma til 12 000

Nå har dette skjedd, og vel så det. Fabrikantene produserer nå mer enn markedet vil ha. Og det resulterer i gode tilbud til forbrukeren. For eksempel koster et 42 tommer plasma-TV nå under 12 000 kroner her i landet (eksempel hentet fra Elprice). Det er under halvparten av de rimeligste plasmaskjermene av samme størrelse for ett år siden.

Kilde:
BBC