Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Siemens SF65

Det er kanskje flere grunner til å ikke velge kameramobilen SF65. Men den ligger godt i hånden, og tar seg unektelig bra ut.

Siemens SF65 er har et lekkert design utført i tiltalende iPod-hvit, og gir uttrykk for å være like mye konstruert for prating som for fotografering.

Flipper du skjermen rundt ender du opp med et fiffig lite kamera som er ganske moro å bruke, særlig siden det ender opp med å se ut mer eller mindre som et tradisjonelt digitalkamera. Her har du intuitiv tilgang til utløserknapp på toppen og zooming (4x digitalt) ved hjelp av knappene som sitter rett ved skjermen.

Volumknappene endrer også funksjon når du er i kameramodus, slik at du kan skru av og på den såkalte flash’en. Dette er en mini-lyskaster som kan være til betydelig hjelp hvis du mangler naturlig lys.

Megapiksel-kamera

Kameraet tar bilder med en ikke ubeskjeden oppløsning på 1.3 megapiksler, riktignok uten å imponere noe særlig verken på skarphet eller fargegjengivelse.

Du har 18 MB til rådighet for å lagre bilder på. Det burde holde til 2-300 foto, men du har ingen muligheter for å utvide ved hjelp av minnekort. Siden det heller ikke følger med datakabel i pakken, er du med henvist til enten å sende fra deg bildene dine som MMS, eller overføre de infrarødt til f.eks en laptop.

Overbeviser ikke helt

Fiffig som det hele er, er det likefremt mulig å ønske seg mer av kamerabiten. For eksempel kan man ikke ta bilder så lenge flippskjermen ikke er fastlåst i kameramodus, og dermed lar ikke Siemens oss utnytte den åpenbare fordelen av å ha en bevegelig skjerm til å gjøre det lettere å ta selvprotretter eller andre «vinkelskudd».

Skjermen synes også en smule underdimensjonert for telefon med hovedfokus på bildefunksjonalitet, særlig tatt i betraktning at flere andre Siemens-telefoner av nyere dato (For eksempel CX65) har stilt med større skjermareal. Dessuten har du ingen mulighet for videoopptak.

Det er også verdt å merke seg at SF65 langt fra er blant de mest reponsive og kjappe telefonene på markedet. Forsinkelsen fra man trykker på en knapp til noe faktisk skjer er til nød å leve med, men langt mer alvorlig er det at det faktisk virker som om telefonen har problemer med å henge med hvis man er ivrig med SMS-tommelen. Når man trykker fort på en tast flere ganger etter hverandre, som man som regel gjør når det skal skrives tekstmeldinger, skjer det nemlig litt for ofte at SF65 rett og slett ikke får med seg alt sammen. Dermed ligger det til rette for unødvendig mye skrivefeil blant SMS-racere.

Siemens SF65

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Stilig, men simpel

Foruten sitt tiltalende design utmerker SF65 seg ved å være tvers gjennom gjennomsnittlig på de fleste andre områder. GPRS, grunnleggende Java, Wap, kalender og vekkerklokke er på plass, men her gis du verken bluetooth, EDGE, radio, diktafon, musikkavspilling eller andre mer avanserte muligheter.

Hvis du liker designet og ønsker deg en ok kameratelefon uten avanserte muligheter er det godt mulig at Siemens SF65 er noe for deg.

Stikkord: Mobil, testprodukt