Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hollywood

Hollywood vil bruke BitTorrent

Filmbransjen har brukt tid, krefter og advokater på å drepe fildeling gjennom BitTorrent. Nå vil de selv bruke systemet.

Det sier mannen som av mange blir kalt «Internetts far», Vinton Cerf. Cerf er mannen som skrev TCP/IP-protokollen – selve motoren bak hele Internett slik vi kjenner det i dag.

Svært interesserte

På en konferanse for Internett-styring i Sydney, Australia kunne han i går fortelle forbausede forskningskolleger at han hadde diskutert BitTorrent-teknologien med minst to svært interesserte flimprodusenter.

BiTTorrent er i dag den mest utbredt teknologien for fildeling over nettet, og baserer seg på at enkeltmaskiner har små biter av filer som til slutt blir satt sammen til filmer, sanger, programmer eller spill hos den som laster ned.

I retten samtidig

Både plate- og filmbransjen har prøvd å stoppe virksomheten. Og i disse dager pågår det en stor rettssak i amerikansk Høyesterett der dommeren skal ta stilling til om fildeling i seg selv er ulovlig. Den fornærmede part er filmselskapet MGM.

Det er derfor ikke så lite oppsiktsvekkende at selveste Vincent Cerf kan fortelle at den samme filmbransjen snuser på teknologien som de prøver å drive under jorda,

Begynner så smått å forstå…

Cerf sier han har snakket med flere filmprodusenter i løpet av den siste måneden. Og at de er interessert i å bruke Internett og BitTorrent som distribusjonskanal.

Cerf sier også at filmindustrien først nå begynner å forstå hva Internett er, og at de så smått begynner å forstå hvilke muligheter nettet gir dem.

Kilde:
ZDNet Australia

Stikkord: fildeling, lydogbilde