Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Eiere misliker Nokia-design

Under årets generalforsamling i Nokia ble selskapet kritisert av egne eiere. De mener designet på mobilene er for dårlig.

Nokia 7260
Flere aksjonærer i Nokia hevet røsten på årets generalforsamling hos den finske mobilgiganten. Kritikken mot eget selskapet gikk på at Nokia sakker akterut i forhold til konkurrentene på grunn av dårlig design.

– Designet på de nåværende modellene er ikke konkurransedyktig, selv om de kanskje er det når man ser på teknologien. Mobilene er klønete og merkelige, sa aksjonær Aarno Lutz.

Avfeide kritikk

Toppsjefen i Nokia, Jorma Ollila, var imidlertid helt uenig i kritikken og hevdet selskapet fortsatt var i ledelsen når det gjelder mobildesign. I fjor tapte selskapet markedsandeler, noe mange mener hadde bakgrunn i selskapets mangel på blant annet flipptelefoner.

Selskapet benyttet mesteparten av året til å kutte prisene på sine modeller for å ta tilbake de tapte andelene. Ollila la også til at Nokia planlegger å slippe rundt 40 mobiltelefoner i løpet av 2005, inkludert ca. 10 3G-mobiler.

Kilde: SlashPhone
Kilde: Mobile-review.com

Stikkord: Mobil