Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony vil ha HD DVD-standard

Blu-ray og HD-DVD kjemper en bitter kamp om å vinne kampen om å bli neste generasjons DVD-format. Sony vil nå at gruppene jobber sammen.

Blu-ray
Sony kunne i går fortelle at de ikke ser ”noen synlige fremskritt” mot en standard for neste generasjons DVD-disker. Selskapet hevder samtidig at de er åpne for å jobbe mot at det skal bli en formatkrig.

En av lederne i Sony Media Group mener at det vil være bra for forbrukerne om industrien klarer å bli enig om én standard. Allikevel er ikke bransjen i nærheten av enighet, med tanke på at ingen av grupperingene har prøvd å jobbe mot det.

HD-DVD med flere fordeler

Sony utviklet Blu-ray-formatet, som er ett av de to formatene som andre selskaper nå stiller seg bak. En rekke selskaper har valgt å støtte dette formatet. Blant annet har Dell, Apple Computer og Hewlett-Packard valgt Blu-ray.Det konkurrerende formatet HD-DVD har imidlertid et par fordeler som Sonys format ikke kan skryte av. Diskene er bakoverkompatible, i tillegg til at de har blitt testet i hundrevis av DVD-spillere.

De første spillerne som støtter fremvisning av høydefinisjons DVD vil slippes senere i år. Filmselskapene håper at spillere og filmer i formatet vil være tilgjengelig før julesalget setter i gang for fullt.

Kilde: BetaNews
Kilde: The Register

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare