Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Blog-sensur nødvendig

En amerikansk undersøkelse viser nå at folk vil ha sensur på blogger. De mener at de ansvarlige ikke kan publisere hva de vil.

Blogger
Webhotellselskapet Hostway slapp denne uken resultatene fra en undersøkelse om blogging blant 2 500 amerikanere. Resultatene var dårlig nytt for de som vil at bloggere skal stå fritt til å publisere det de vil.

Ikke personlig informasjon

Åtti prosent av de som deltok i undersøkelsen vil ikke at bloggere skal få lov til å publisere adresser eller annen personlig informasjon om vanlige personer. 72 prosent mente den samme sensuren burde gjelde i forhold til personlig informasjon om kjendiser.

68 prosent vil ikke at personlig informasjon om høytstående medlemmer av eventuelle offentlige etater, som dommere eller ordførere, skal publiseres.

Nå skal de allikevel sies at mer enn en tredjedel av alle de som deltok i undersøkelsen aldri har hørt om blogger. Bare omtrent 30 prosent hadde noensinne besøkt en blog selv.

Ikke som aviser

52 prosent mener at bloggere bør ha samme rettigheter som tradisjonelle journalister, mens 27 prosent ikke uttalte seg om dette. Selv om de fleste klassifiserte bloggere i samme kategori som journalister, blir de ikke tatt like seriøst.

39 prosent mente blogger er mindre troverdig en vanlige artikler i en avis. Undersøkelsen viste også at folk flest bruker blogger til å få informasjon om politikk eller aktuelle hendelser.

Kilde: CNET News.com

Stikkord: internett