Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung Digimax U-CA5

TEST: Samsung Digimax U-CA5

Konkurransen om de beste nybegynner-kameraene er beinhard, og Samsung prøver seg nå med nytt billigapparat. Vi har testet Digimax U-CA5.

Dette er et forholdsvis lite og lett kamera. Samsung tilbyr modellen i tre forskjellige farger, og du får det i rødt, blått eller i sølv. Huset er i plast, avrundet i kantene og ser forholdsvis sporty ut. Kamerakroppen gir også godt grep, og fremstår som et typisk en-håndskamera.

Små knapper

På dette kameraet er knappene er knøttsmå. De sitter riktignok greit plassert i forhold til fingrene, men blir litt knotete å bruke på grunn av størrelsen. Menyene er derimot greie å finne fram i, og den 1,8 tommer store LCD-skjermen fungerer ok.

Det er imidlertid endel endel uhumskheter som trekker ned. Utløserforsinkelsen er plagsomt stor, og dette er rett og slett irriterende hvis du skal ta bilder av objekter i bevegelse. Kameraet er også tregt i både oppstart og under fokusering.

Flere artige funksjoner

Selv om mange kun benytter LCD-skjermen som søker, savner vi likevel en optisk variant. Det er ikke alltid LCD-skjermen fungerer like godt. Da er det praktisk med en optisk søker i tillegg.

Det er imidlertid en del artige funksjoner på Samsung Digimax U-CA5. Blant annet har kameraet en albumfunksjon hvor du kan lagre bildene dine. Det er også flere forskjellige scene- og hvitbalansevalg i tillegg til flere valg for selvutløser og blitz.

Samsung Digimax U-CA5

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Helt greit objektiv

Samsung Digimax U-CA5 har en bildebrikke på 5 megapiksler og en 3x optisk zoom. Samsung står selv for optikken som denne gang yter middels når det kommer til lysstyrke. Bildene preges av noe mangel på kontrast og sliter dessuten med en viss slørethet. Støynivået er moderat ved alle ISO, mens fargegjengivelsen er ok.

Dette er et rimelig kamera beregnet på nybegynnere. Her burde man likevel kunne forventet mer, ikke minst når det kommer til brukervennlighet og hastighet. Som førstegangskjøper er denslags irritasjonsmomenter det siste man trenger. Dette kameraet har likevel flere positive sider, selv om det nok finnes bedre alternativer i denne prisklassen.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, testprodukt