Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rykter om ny Power Mac

Apple skal slippe flere nye proffe programmer på en konferanse neste uke. Nå ryktes det også om en ny PowerMac.

PowerMac G5
I går annonserte Apple offisielt datoen 29, april for lansering av sitt nye operativsystem Tiger (Mac OS X 10.4). Nå tyder mye på at de har en annen nyhet i ermet: Ny utgave av toppmodellen Power Mac G5.

Det hevder i hvert fall Think Secret, som er et av nettstedene Apple saksøkte tidligere i år for å ha publisert konfidensiell informasjon fra selskapet.

Nye prosessorer

Det er ventet at Apple vil slippe opptil 12 nye programmer eller programpakker under konferansen National Associaton of Broadcasters neste uke. Samtidig tror Think Secret at selskapet vil presentere den nye maskinvaren.

Detaljene rundt den nye maskinen er ikke kjent og det er således ukjent om de nye maskinene vil benytte IBMs 970MP-prosessor eller 970GX. Ingen av disse prosessorene har blitt offisielt lansert, men Apple har jobbet med prototyper av disse siden i fjor.

Kanskje med Blu-Ray

Videre ryktes det om at de nye modellene kan inneholde den nye DVD-teknologien Blu-Ray, noe som vil bety at Apple vil være det første selskapet som benytter denne teknologien. Apple var også det første selskapet som puttet DVD-opptaker i sine maskiner.

Salget av Power Mac G5 har falt det siste året, mye på grunn av sterk iMac G5-salg, men også fordi lite har skjedd med plattformen. Apple oppdaterte siste disse modellene i juni og oktober i fjor.

Kilde: Think Secret

Stikkord: mac, Maskinvare