Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox 2 skal lanseres på MTV

Nå er det endelig offisielt. Xbox 2 skal presenteres den 12. mai på den amerikanske TV-kanalen MTV.

Xbox negativ
Etter at det har vært fullt kaos i forhold til lanseringen av de nye spillkonsollene til Sony, Nintendo og Microsoft, har sistnevnte nå satt seg i førersetet. Microsoft vil overraskende nok presentere sin konsoll på MTV, i stedet for på spillmessen E3, nærmere en uke før konkurrentene ventes å lansere sine konsoller.

– Det er ikke smart å lansere et produkt bak lukkede dører på en bransjemesse. Vi ville snakke direkte til forbrukerne først, sa viseadministrerende direktør Peter Moore i Microsoft.

Xboxens herre

Microsoft samarbeider derfor med MTV for å lage et halvtimesprogram om den nye konsollen som skal vises i Nord-Amerika den 12. mai. Programmet skal ledes av Ringenes Herre-stjernen Elijah Wood, og vil inneholde en opptreden av bandet The Killers. I tillegg vil programmet ha intervjuer med en rekke sportsstjerner og kjendiser.

Men det viktigste for oss spillinteresserte er nok heller at konsollen skal vises frem, man får se en forhåndstitt på fremtiden til Xbox Live og Microsoft viser hvordan man gikk frem for å lage den nye konsollen.

Beklageligvis er det bare amerikanere som får se dette programmet torsdag 12. mai. Her i Skandinavia må vente helt til dagen etterpå for å se programmet. Programmet skal vises på MTV her hjemme fredag 13. mai, klokken 22:00.

Microsoft har også uttalt at det utvikles over 200 titler til den nye plattformen i år.

Kilde: MTV News

Stikkord: nettspill, spilltester, xbox