Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gå på hackerskole i Barcelona

For å bekjempe datakriminalitet har et universitet i Barcelona gått en original vei. De vil utdanne hackere.

Hacket!
La Salle Universitet i Barcelona startet i fjor høst et innovativt prosjekt som skal motkjempe hacking. Dette er ikke ment som en utdanning for å utdanne såkalte hackere, men for å takle et av dagens tabuer.

– Hvis du går tilbake femti år og ser på sexundervisningen. Da gikk det ut på å fortelle at «sex er der ute, ikke gjør det, du vil få sykdommer», sier sjefen for organisasjonen som startet prosjektet, Pete Herzog.

Skal utdanne hackere

Prosjektet ble startet av datasikkerhetsorganisasjonen Institute for Security and Open Methodologies (ISECOM), for å gi studenter kunnskap om hvor truende Internett ofte kan være, samt utdanne etiske hackere.

– Vi vil lære dem hacking, vi vil lære dem å bli hackere, men etiske hackere, gode hackere, sa Juame Abella på den såkalte Hacker High School.

Egne servere

Ungdom fra lokale videregående skoler kan bli med på prosjektet og lære hvordan hackere jobber. Skolen har i så måte satt opp fire servere som studentene skal hacke seg inn i.

Man vil som student på denne skolen blant annet gå gjennom opplæring i porter og protokoller, ondsinnet programvare, digital etterforskning og e-postsikkerhet.

Kilde: BBC News
Kilde: Hacker High School

Stikkord: fildeling, internett, virus